Tabouleh is a traditional Middle Eastern salad, very easy to make, requires little time for preparation. Furthermore, it is very healthy each cup (240 ml) contains 100 Kcal. Which makes it a great snack.
It contains Monounsaturated fats (MUFAs) coming from the olive oil which is linked to improve lipid profile, lower the risk of heart diseases and strokes, as well as using MUFAs in weight loss diets did aid in losing weight greater than using other kind of fats such as polyunsaturated fats. Where as the parsley, onions, tomatoes and lemons are powerful antioxidants.
تعتبر التبولة من الأطباق الشرق أوسطية التقليدية وتتميز بأنها سهلة التحضير وتستغرق قليل من الوقت لإعدادها. كما أنها صحية جداً حيث أن الكوب الواحد (٢٤٠مل) يحتوي على ١٠٠ سعر حراري مما يجعلها وجبة خفيفة مثالية.
تحتوي التبوله على زيت الزيتون و هوه من أشهر الدهون الآحادية غير المشبعه التي بدورها تعمل على تحسين دهنيات الدم، كما يقلل من خطر الإصابة بأمراض القلب والسكتات الدماغية، كما بينت دراسات في حميات فقدان الوزن أن نزول الوزن كان أكبر لمستخدي الدهون الآحاديه غير المشبعه عن غيرها من أنواع الدهون . بالإضافة إلى ذلك تحتوي التبوله على مضادات أكسده قوية بفضل البقدونس والبصل والطماطم والليمون.
Ingredients (المقادير):
This recipe do serve 4 people
هذه الوصفه تكفي ٤ أشخاص
This recipe do serve 4 people
هذه الوصفه تكفي ٤ أشخاص
- Fine Bulgur wheat (1/4 cup) برغل ناعم ربع كوب
- Fresh Parsley (2 bunches) بقدونس طازج عدد٢ ضمه
- White onions (1 medium sized) حبة بصل أبيض متوسطة الحجم
- Tomatoes (two medium sized) حبتين طماطم متوسطتين الحجم
- Lemon juice (juice of 2 lemons) عصير حبتين ليمون
- Olive Oil (4 large table spoons) أربع ملاعق طعام كبيره من زيت الزيتون
- Salt (as desired) ملح حسب الرغبة
Variation (للتنويع)
We can use 3 stalks of green onions instead of the white onions also some people like to use couple of fresh chopped mint leaves.
للتنويع يمكن استخدام ثلاث رؤوس من البصل الأخضر الرفيع بدلاً من البصل الأبيض، كما يمكن اضافة بضع وقات من النعنع المفروم لإضافة مزيد من النكهة.
Directions (طريقة التحضير):
3rd. We add the tiny cubes of tomatoes to the bulgur soaked in the lemon juice bowl, to marinate the bulgur with the juice of lemon and tomatoes.
ثالثاً. نضيف الطماطم المقطعة إلى مربعات صغيرة إلى البرغل وذلك حتى يتشرب البرغل عصارة البندوره والليمون .
4th. We chop the white or green onions finely, afterward we add the four large table spoons of olive oil to them in another bowl than the bulgur and tomatoes one. Marinating the onions with the olive oil makes onions less strong.
رابعاً. نقوم بفرم البصل الأبيض أو الأخضر ناعماً، ومن ثم نضعه في وعاء غير وعاء البرغل مع الطماطم ونضيف له أربع ملاعق كبيرة من زيت الزيتون، نقوم بنقع البصل بزيت الزيتون و ذلك للتخفيف من حدة البصل .
Tip (نصيحة)
If raw onions are too strong for your taste then soak the minced onions in cold water for couple of hours while changing the water every now and then, this process will tame the onions and make them less strong.
إذا كان البصل الغير مطبوخ قوي جداً ممكن التخفيف من قوتة وذلك بنقع البصل المفروم بالماء لقرابة الساعتين قبل استخدامه، مع مراعاة تغير الماء بين الفتره و الآخرى . أن هذه العملية تقوم بتخفيف قوة البصل .
5th. We wash the parsley and dry it thoroughly with a paper towel, then we do slice it as thin as possible as the picture below.
خامساً. نقوم بغسل البقدونس وتنشيفة، وبعد ذلك نقوم بفرم البقدونس ناعماً كما في الصوره في الأسفل.
أخيراً، نقوم بخلط جميع المقادير سوياً وإضافة الملح حسب الرغبة، الآن أصبح لدينا صحن تبولة جاهز للتقديم و بالهناء والشفاء.
Tip (نصيحة)
Tabouleh can be wrapped with lettuce leaves which makes a great appetizer for parties and gatherings.
Tabouleh can be wrapped with lettuce leaves which makes a great appetizer for parties and gatherings.
يمكن لف التبولة بأوراق الخس مما يجعله طبق مقبلات شهي وصحي في التجمعات والحفلات .
Bon Appétit :)
Copyright © All Rights Reserved
much love meme <3
A real tasty snack
ReplyDelete